Home Fúvós hangszerek Klarinét Haladó klarinét

Haladó klarinét

by attila

Grenadilla fából gyártott, ennek köszönhetően, szebb, tónusosabb a hangja, billentyűzete igényes kialakítású, ergonómikus, általában ezüstözött. Átmenetet képez a kezdő és a profi kategória között hangminőségben, hangolásban. Tok általában könnyű tok (habszivacs alapanyag).

Ha érdeklődik a haladó klarinétok iránt, kérem keressen minket elérhetőségeinken.

Videók

Műanyag klarinétok korában nem egyszerű a választás, mit is vásároljak, sok márka, különböző árak, a drágábbak már fa klarinét árában vannak. A fő szempont: a hangminőség és a belső hangolása a klarinétnak, ez kell hogy vezérelje a kezdő hangszer vásárolóját, hiszen köztudott, hogy hamis hangszerrel nem lehet szépen játszani. Természetesen minden hangszer valamennyire kíván korrigálást (intonálást) játék közben, de nem mindegy, hogy mennyit. B. Á vagy Esz klarinét? Ez is attól függ, hogy ki kezd, felnőttnél majdnem moindegy, gyereknél nem.

A választás nyilván pénztárcafüggő de ezen belül olyan hangszert érdemes vélasztani ami középtávon megfelel a játékos igényeinek. A billentyűzet és a párnák minősége nagyban befolyásolhatja a hangszeres játékát és akkor a fúvókaminőségéről még nem is ejtettünk szót, ami úgyszintén testre szabható.

A haladó hangszereknél a hangszertest általában fából készül a billentyűzetek igényesebben vannak kialakítva, némelyeknél már ezüstözött véltozat is szerepel.

A csúcskategóriánál is választhatunk több márka közül (Yamaha, Selmer, Buffet, Patricola a teljeség igénye nélkül) ezen hagszermárkáknak megvan a sajátos hangszínük ami már egyéni preferencia kérdése.

Ha kérdése van

Keressen bizalommal!

Botz István

+36 70 330 4386

Írjon nekünk

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, akkor írjon nekünk és segítünk.

    Hangszer: