Home Vonós hangszerek Cselló Manufaktúra cselló

Manufaktúra cselló

by attila

Kik vásárolják az 4/4-s manufaktúra csellókat?
Én az elmúlt több mint harminc év alatt,azt tapasztaltam,hogy azok keresik ezt a minőséget akik szeretnének hosszú távon csellózni,de nem készülnek művész pályára,ugyanakkor minőségi,könnyen megszólaltatható,szép hangú csellón szeretnének játszani.
Ide tartoznak azok a felnőttek akik valamilyen pozitív élmény hatására csellózni szeretnének.Ők a felnőtt kezdők.Ilyen például Béldeki János kályhás mester aki beiratkozott a pilisvörösvári zeneiskolába és Tácsik Zsuzsa tanítványaként boldogan csellózik.Küldött is nekünk egy tavalyi Karácsonyi koncert felvételt ahol csellókvartettben a második szólamot játssza(mellékeljük a felvételt is az Ő hozzájárulásával)
Vannak még a felnőtt újrakezdők,akik diák korukban csellóztak néhány évet,majd abba hagyták ,általában a szülők kifejezett kérése ellenére,és egyszer csak rádöbbentek,hogy hiányzik.Sokszor elhangzik nálam az a mondat,hogy” bár hallgattam volna a szüleimre,netán lettek volna szigorúbbak”, ugyanis minél több évet csellóztak annak idején,annál magasabb szintről kezdetik,vagy folytathatják.Van egy kedves történetem egy ilyen esetről,amit név nélkül idézek.Egy ma már nagymama korú hölgy mesélte egyszer,hogy pár év után, minden áron abba akarta hagyni a zongorázást.A szülei ,miután sehogy sem tudták erről lebeszélni leíratták vele,hogy kifejezett kérésüket ellenére döntött így.Mikor ezt elmondta,mosolyogva hozzátette,hogy valahányszor előkerült a”miért hagytátok „mindig megmutatták neki a papírt.Ma is sajnálja!

Még utóiratként hozzáfűzném,hogy ha valaki idővel mestercsellóra szeretné cseréli manufaktúra gordonkáját,lehetőséget biztosítunk neki,beszámítva a régit méltányos áron.

A helyes méret kiválasztásához konzultáljon a tanárral vagy kérje szakértőnk tanácsát.

1/8-tól 4/4-ig minden méretű hangszer kipróbálhatóan van raktáron (Solymáron)

Jó csellózást!

Videók

Vélemények

Családunkban hárman háromféle méretű és kategóriájú csellót használunk, amelyeket Szentgyörgyi Lászlótól vettünk. Nyolc évvel ezelőtt a gyerekek feles csellóval kezdték, aztán ahogy nőttek és fejlődtek, László visszavette a hangszereket és nagyobbakra cseréltük őket. Mindig kipróbálhattuk, melyik a legmegfelelőbb. Én felnőtt fejjel vágtam bele a csellózásba és nagyon meg vagyok elégedve a hangszeremmel, ahogyan középső fiam is, aki barátaival hobbiból zenél. Legidősebb fiam tizenegyedikes konzis, az ő legújabb csellója januárban már nemzetközi versenyen is gyönyörűen megállta a helyét, és egészen biztosan sokáig fogja használni akadémistaként és hivatásos zenészként is. László a hangszereinket folyamatosan karbantartja, igazítja, ha szükséges. Bármilyen szinten is zenél valaki, szívből ajánlom Szentgyörgyi Lászlót és csellóit.

Glück Éva

Írjon nekünk

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, akkor írjon nekünk vagy hívjon és segítünk.

    Hangszer: